bildet viser en mann

Uusi nimi kansainvälistymiseen

Laatutuotteet ja hyvä asiakaspalvelu ovat tuoneet Trysil Maskin AS:lle asiakkaita useissa maissa. Kun asiakkaita on ympäri maailmaa, yhtiö haluaa vaihtaa kansainvälisempään tuotenimeen, ja toimitusjohtaja Jon Kjetil Jutulstad on innoissaan kansainvälisesti kasvaneesta kiinnostuksesta yhtiön tuotteisiin.

”Suunnittelemme, että yrityksen nimi olisi ensi vuonna lyhenne sanoista Trysil Road Marking Machines, Trysil RMM, jonka uskomme toimivan paremmin kansainvälisten asiakkaidemme määrän asteittain kasvaessa”, Jutulstad selventää.

Räätälöintiä kansainvälisille asiakkaille

Tänään Trysil Maskin AS on läsnä Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Suomen toimipiste on Kajaanissa, ja Ruotsin Falunissa. Yritys on toiminut Trysilissä Norjassa jo 40 vuotta, Suomessa toiminta alkoi 2020. Sopimus Ruotsin toimipisteestä on juuri allekirjoitettu, ja sen virallinen avaus on ensi vuonna.

”Meillä on jo asiakkaita useissa maissa, mutta haluamme brändimme ja nimemme sopivan paremmin kansainvälisille markkinoille. Meillä on asiakkaita jo Argentiinassa, Australiassa, Englannissa ja Italiassa, muutamia nimetäkseni”, Jutulstad sanoo.

Tuotteet on suunniteltu asiakkaille, jotka tarvitsevat tiemerkintäkalustoa, ja tarve on kansainvälinen. Laajentuessaan uusiin maihin Trysil Maskin AS haluaa olla näkyvä myös nykyisille asiakkailleen Pohjoismaita unohtamatta.

Paintliner

Sopeuttaminen uusille markkinoille

Esimerkkinä kansainvälistymisen aloittamisesta ovatkin yrityksen uudet monikieliset internet-sivut. Englanninkielinen sivusto on juuri julkaistu, ja seuraavana vuorossa ovat niin norjan-, ruotsin-, ja suomenkieliset sivut uusine domain-nimineen ja yhtenäisine ilmeineen. Vaikka tuotteet ovat pääpiirteissään samanlaisia, Jutulstad kertoo, että eri maissa on asioita ja eroavaisuuksia, jotka on huomioitava suunnittelussa ja valmistuksessa.

”On hyvin tärkeää kuunnella asiakkaita tarkasti, ja huomioida maantieteelliset eroavaisuudet. Vaikka koneet ovat pitkälti samanlaisia, meidän täytyy sopeuttaa ne paikallisiin lakeihin ja määräyksiin”, Jutulstad tarkentaa. ”Ne voivat olla eroavaisuuksia valoissa, liikenteenohjausmerkeissä, ohjauspyörän paikassa ja muissa seikoissa. Näiden asioiden selvittämiseksi dialogi asiakkaan kanssa on tärkeää.”

Sitä paitsi, Jutulstad painottaa, kuinka esimerkiksi auton toimitus Australiaan kestää yli kuusi viikkoa. Näin suuren etäisyyden vuoksi on entistä tärkeämpää, että laite on määräysten mukainen, sillä korjaukset toiselle puolelle maapalloa ovat hankalia ja aikaa vieviä. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma Trysil Maskinille.

”Kaikki toimii hyvin, asiakkaamme on tilannut neljä tiemerkintäautoa, jotka ovat jo käytössä, ja tällä hetkellä valmistamme seuraavaa, joka toimitetaan tammikuussa. Heistä on tullut meille merkittävä asiakas”, Jutulstad sanoo.

Trafficprinter in London

Uudet tuotteet vastaavat kansainväliseen kysyntään

Lisäksi Jutulstad kertoo heidän olevan innoissaan Englannin markkinoista, sillä sinne on juuri toimitettu ensimmäinen kone. Kyseessä on Trafficprinter, jolla tiehen tulostetaan kuumamassalla kaista- ja nopeusrajoitusmerkinnät, jotka tehdään vielä pääosin käsityönä kaikkialla maailmassa.

”Olemme 10 vuoden kehitystyön aikana luoneet tuotteen, jolla voidaan automatisoida tämä työvaihe. Yksi kone on toimitettu Suomeen, yksi Englantiin ja neljä Ruotsiin tähän mennessä, ja uskomme printterillä olevat paljon mahdollisuuksia kansainvälisesti”, Jutulstad uskoo.

Jutulstad kertoo myös, että tulevaisuudessa Trysil Maskin tutkii myös Yhdysvaltoja mahdollisena markkina-alueena. Hänen mielestään kerran paikallisen yrityksen muuttaminen kansainväliseksi toimijaksi on ollut jännittävä matka jo tähän mennessä.

”Trysiliä ei ensisijaisesti tunneta teollisuudesta, vaan enemmänkin hiihdosta ja luonnosta, mikä tekee entistä hauskemmaksi olla osa tällaista prosessia”, Jutulstad sanoo.