Trafficprinter

Matka uudelle mantereelle

USA:ssa kaikki on suurempaa. Tiet leveämpiä, sillat korkeampia ja liikenne hieman monimutkaisempaa. Teiden tekemiseen ja ylläpitoon tarvitaan valtava koneisto, ja tällä hetkellä Trysil RMM valmistautuu auttamaan sen varmistamiseksi, että tiemerkinnät voidaan tehdä työntekijöille turvallisemmissa olosuhteissa. Lähestymme tärkeää virstanpylvästä!

Askel kohti tulevaisuutta

Trafficprinter® Amerikan markkinoille valmistuu näinä päivinä. Marraskuun 2023 alussa valmiit printterin osat lähetettiin laivalla Yhdysvaltoihin. Melkein kuukauden merellä olon jälkeen ne saapuivat samaan aikaan Trysil RMM:n neljän työntekijän tiimin kanssa, jotka yhdessä yhdysvaltalaisen kumppanimme MRL:n kanssa asensivat järjestelmän uuteen kuorma-autoon. “Pohjoismaisia ​​markkinoita varten teemme kokoonpanon täällä Trysilissä”, selittää Jon Kjetil Jutulstad, Trysil RMM:n toimitusjohtaja, “mutta tällä kertaa valitsimme hieman erilaisen tavan. Koska emme käytä samantyyppisiä kuorma-autoja, päätimme, että on parasta, että MRL tilaisi kuorma-auton ennen saapumistamme, ja sitten työntekijämme asentaisivat laitteemme Yhdysvalloissa. Tällä tavalla sekä Trysil RMM että MRL tutustuvat toisiinsa ja kokoamaansa autoon paremmin, jotta pitkällä aikavälillä voimme optimoida toimitukset Amerikan markkinoille.”

Jon Kjetil puhuu toimialasta, jolla ei ole pystytty hyödyntämään muilla aloilla nähtyä teknologista kehitystä. Seurauksena on, että monesti työt tehdään edelleen manuaalisesti, mikä puolestaan aiheuttaa vaaratilanteita niille, jotka päivittäin työskentelevät liikenteen keskellä. “Trafficprinter® tekee tiemerkinnästä turvallisemman ammatin ja helpottaa asiakasyritystemme henkilöstön rekrytointia.”

Trafficprinter and people

Kick-off helmikuussa

Neljä Montanassa laitteita asentanutta työntekijäämme tulivat kotiin uusien kokemusten kera ja jättivät Trafficprinter®-laitteen MRL:n testattavaksi. Vuoden alussa on runsaasti aikaa varmistaa, että kaikki toimii niin kuin on tarkoitettu, ennen varsinaista testiä helmikuussa. Silloin auto esitellään amerikkalaiselle toimialalle suurilla messuilla San Diegossa, mistä Jon Kjetil on epäilemättä innoissaan. “Yhdysvalloissa on valtavat markkinat, ja toivomme, että he toivottavat meidät tervetulleiksi samalla innolla, jonka olemme nähneet sekä Ruotsissa että Suomessa! Matka tähän on ollut pitkä, ja olemme investoineet paljon aikaa ja energiaa päästäksemme pisteeseen, missä olemme tänään.”

Onneksi Trysil RMM on löytänyt hyvän kumppanin MRL:stä. Yritysten yhteinen tavoite on menestyä yhdessä. Valmistelujen edistymistä on seurattu viikoittaisilla teknisillä palavereilla. “Olemme iloisia, että olemme löytäneet yrityksen, jossa on ammattitaitoisia ja maanläheisiä ihmisiä, jotka sopivat hyvin joukkoomme”, sanoo Jon Kjetil ja lisää, että MRL:n johto vierailee Trysilissä tammikuussa. “Mielestämme se kertoo paljon siitä, millainen kumppani meillä on, sekä panostuksestamme toinen toisiimme.”

Näyttelydebyytin jälkeen auto osallistuu road show’hun, jossa se on tarkoitus esitellä useissa Amerikan osavaltioissa. “Yhdysvalloissa on liittovaltiotasoinen tiehallinto (United States Department of Transportation, DOT), ja jokaisessa osavaltiossa on oma osavaltiotasoinen tiehallintonsa, joten matkustamme yhdessä MRL:n kanssa koko mantereen halki ja esittelemme ratkaisumme eri osavaltioiden DOT:ien henkilökunnalle sekä urakoitsijoille. Aloitamme Kaliforniasta, joka on pioneeriosavaltio, ja sitten etenemme sieltä osavaltio kerrallaan.” sanoo Jon Kjetil.

On mielenkiintoista nähdä, onko USA yhtä kiinnostunut tästä uudesta tiemerkintätavasta kuin Pohjoismaissa tapaamamme toimijat. Joka tapauksessa Trysil RMM:n tavoite on ehdottoman selvä – pitkä ja hyvä kumppanuus MRL:n kanssa tavoitteena turvallisempi ja tehokkaampi tiemerkintä kaikille.